ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА (Обновено със снимки)

15 септември е празник за всички ни!

Първият учебен ден ни зарежда с емоции и ни носи трепетно вълнение, необяснимо с думи. Изживяваме тези усещания отново и отново, щом чуем училищния звънец.

Днешният ден мина под надслов: Вместо цвете, да подарим усмивка на Марти! Той  е един от най-добрите ученици в Професионална гимназия по информатика и компютърни науки „Академик Благовест Сендов“ и се нуждае от подкрепа, за да бъде спасен животът му. Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка, която ще намерите по-долу.

Церемонията по откриване на учебната година започна с химна на Република България.  Директорът на гимназията – Росен Герасимов произнесе тържествена реч. Водосвет бе отслужен от свещеноиконом Виктор Христев служещ в митрополитски храм „Св. вмчца Марина“, който пожела на учениците и учителите здрава и успешна учебна година.

Гости на на нашето тържество бяха Димитър Добрев – заместник областен управител на област Пловдив, доц. д-р Иво Димитров – преподавател в катедра „Здравен мениджмънт“ във ВУАРР – гр. Пловдив, Иванка Власева – директор на дирекция „Бюро по труда” – Пловдив, проф. доктор хонорис кауза Асен Конарев – председател на съвета на директорите в Пловдив Тех Парк, Венелин Йорданов – изпълнителен директор на Пловдив Тех Парк, гости от Корпорация за Технологии и Иновации и ИТ академия.

Беше прочетен и поздравителен текст по случай 15 септември от кмета на Община Пловдив – г-н Здравко Димитров.

Танцова формация „Фолквижън” с ръководител Стефан Йорданов, се погрижиха за нашето добро настроение.

Тържеството завърши с обща снимка на ученици и учители, след което би първият звънец за годината и всички ученици влезнаха в гимназията с класните си ръководители.

Успешна нова учебна година! На добър час!

 

OЧАКВАЙТЕ СКОРО СНИМКИ И ВИДЕО ОТ ОТКРИВАНЕТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА!

Сметката, на която може да дарите:

IBAN: BG27IORT73751001517600

Инвест Банк

Титуляр: Ели Артин Узунова