Патронен празник на ПГИКН “Акад.Благовест Сендов” 2024г.

На 22.03.2024г. отбелязахме патронния празник на ПГИКН „Акад.Благовест Сендов“!

Щастливи сме да споделим, че за кратката история на гимназията, отворила врати за първи път през 2020г. с двама ученика, днес виждаме усмивките и вълнението на препълнената зала с ученици и преподавателски колектив!

Изминалите четири години бяха изпълнени с незабравими емоции, споделени мигове и сбъднати мечти!

Празникът беше открит с нашите прекрасни знаменосци и химна на Република България, последва официално обръщение от директора на гимназията – г-н Росен Герасимов, учениците от НУМТИ „Добрин Петков“ – Асен Ненов, Мартин Йорданов и Вельо Кесяков с корепетитор Марияна Колева се погрижиха за празничното настроение!

Асен Ненов и Мартин Йорданов изпълниха Концертино 1 на Пуре и Поема на Фабих, а Вельо Кесяков ни представи Голяма Руска фантазия.

Гвоздеят на програмата беше презентацията на г-жа Кремена Стоянова и г-жа Видка Делчева, които старателно бяха подбрали незабравими моменти от ученическия живот и важни събития и постижения от началото на Професионална гимназия по информатика и компютърни науки „Академик Благовест Сендов“

Празничната програма продължи с награждаване на отличниците от първия срок, благодарности към преподавателския колектив и ученици, които успяха да се класират на национални и областни нива на олимпиади! Не забравихме и спортните постижения на нашите ученици!

Сърдечни благодарности и към г-жа Гинка Попова, която се погрижи за организацията на празничната програма и подготви прекрасните ни гимназисти, които се включиха, като знаменосци и водещи на празника!

Бихме желали да изкажем и специални благодарности към целия преподавателски колектив, ръководство и служители на ПГИКН „Акад.Благовест Сендов“, които всеки ден пишат страници в нашата „приказка“, наречена гимназия!