Ангел Арабаджиев: „Усвоих нови знания и умения, открих нови предизвикателства“

Ангел Арабаджиев е ученик в VIII клас на Професионална гимназия по информатика и компютърни науки “Академик Благовест Сендов”, и вече усърдно работи над първата си голяма мечта – да стане програмист. За да постигне тази цел, той избира, специалност „Приложно програмиране“. Виж какво още ни разказва той за впечатленията си от обученията и мечтите в технологичната сфера:

 Откъде научи за Професионална гимназия по информатика и компютърни науки „Академик Благовест Сендов“ и защо избра точно нас?

Научих за гимназията от множеството реклами в социалните мрежи. Когато избирах училище, реших да посетя лично на място тези, на които се бях спрял предварително, спрямо желаната от мен специалност. И така – посетих училището, срещнах се с ръководството, разгледах базата и избрах гимназията.

Какво смяташ за учителите и обучителния процес, и какви основни ползи извлече за себе си?

За мен най-важните учители са тези, които преподават професионалните предмети и свързаните с тях дисциплини. Считам, че нивото на преподаване по тези предмети е доста високо и от тях мога да науча още много неща за в бъдеще.

Кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

Кабинетите са съвременно оборудвани с  необходимата техника за по-лесното преподаване и усвояване на материала. Учителите се стремят да бъдат сред най-добрите в своята специалност.

Какви са впечатленията ти от обучението?

Взаимоотношенията между учители и ученици са отлични и до голяма степен приятелски, което прави преподаването и ученето по-лесно.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

Намерих нови приятели, усвоих нови знания и умения, открих нови предизвикателства, имах и  възможността да прилагам изученото на практика.

Какъв съвет би отправил към бъдещите ученици в гимназията ?

В случай, че търсят добро образование, с добри преподаватели в отлична учебна среда, нека да изберат Професионална гимназия по информатика и компютърни науки „Академик Благовест Сендов“ и няма да съжаляват.