Постижения и награди на учениците от ПГИКН „Академик Благовест Сендов“ за изминалата учебна година

През изминалата учебна година, учениците ни доказаха, че могат да преодолеят всички препятствия и да постигнат изключителни постижения.

Талантливите ни възпитаници завоюваха редица награди от престижни конкурси и получиха признание и оценка за своите знания и умения.

По пътя им към успехите ги подкрепяха техните преподаватели, които с желание и гордост ги насочваха, даваха им напътствия и ги подготвяха за състезанията.

Аз Мога Тук и Сега

3-ма от нашите ученици взеха участие в състезанието „Аз мога 一 тук и сега”, което се проведе в гр. Девин в началото на юни. Сред повече от 447 участници, нашите възпитаници се отличиха в категориите Front-End Web site development и Презентазция.

Димитър Самаров от VIII клас влезе в топ 10 в категория Front-End Web site development, като завоюва 4то място, където челните места бяха заети от ученици от 11 и 12 клас. В категорията “Front-End” той е с най-високо класиране от всички  ученици от пловдивските училища, взели участие в състезанието.

Национален журналистически конкурс за ученици "Гео Милев" - Стара Загора.

При голям интерес премина четвъртото издание на Националния журналистически конкурс за ученици “Гео Милев” в Стара Загора. Той бе организиран от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев”, съобщиха от общината.
В конкурса взеха индивидуално участие 108 млади журналисти с 145 творби, пет издания на хартиен носител и осем издания в електронен вариант. Деца и младежи от 20 населени места в 16 области, млади журналисти от 13 клубни форми при центрове за личностно развитие и извънкласни форми занимаващи се с обучение по журналистика, училища и други институции се представиха със свои творби и издания.

Младите журналисти бяха разделени в две възрастови групи: до 7 клас и 8 -12 клас.
Жури от журналисти в състав: Председател Милена Желева и членове Виктория Стоянова и Радослава Рашева определи най-добрите в конкурса.

Нашето училище получи поощрителна награда за първият брой на в-к „Инфо“.

Гордеем се с учениците ни и посрещаме с огромно вълнение всяко тяхно постижение.

Желаем им още много успехи, награди и победи по пътя им напред.